Cara Buat Produk Perfume Jenama Sendiri Modal Rendah

Cara Buat Produk Perfume Jenama Sendiri Modal Rendah | Adakah anda sedang memasang impian memiliki jenama produk minyak wangi sendiri? Tak payah cari kilang yang jauh-jauh kerana di Sabah sudah ada kilang kosmetik yang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practices) dan GLP ( Good Laboratory Practices).

Cara Buat Produk Perfume Jenama Sendiri Modal Rendah


Ada yang kata, untuk memulakan perniagaan dengan produk sendiri memerlukan modal yang tinggi. Namun, hakikatnya ada pengilang dan makmal R & D yang menawarkan harga permulaan bina produk jenama sendiri serendah RM99.00 sahaja.

Kenapa rendah sangat?

Berbeza dengan kilang OEM (Original Equipment Manufacturing) yang hanya mengeluarkan produk daripada formula anda. Makmal R & D Kosmetik mempunyai banyak produk yang telah dihasilkan belum mempunyai jenama. Boleh dikatakan, produk di makmal kosmetik ini sudah SIAP. Hanya gunakan formula yang makmal hasilkan dan anda jenamakan mengikut kehendak anda.


Kelebihan Produk Makmal R & D Kosmetik

Anda perlu faham, untuk menghasilkan produk sendiri, anda perlu mendapatkan kilang OEM. Walaubagaimanapun, proses untuk menhasilkan produk memerlukan ujian makmal terlebih dahulu. Ujian ini gemar disebut Lab Test. Ianya bertujuan untuk menguji produk agar bebas daripada kandungan bahan kimia yang berbahaya kepada kesihatan pengguna nanti.

So, anda berurusan dengan kilang OEM tetapi tetap akan perlu mencari makmal untuk menjalankan Lab Test.

Makmal kosmetik kami menawarkan bukan setakat Lab Test, malah menguruskan permohonan pendaftaran KKM dan Token KKM.


Cara Buat Produk Perfume Jenama Sendiri

Di makmal dan kilang kosmetik kami menyediakan perfume pelbagai jenis iaitu:

  1. Perfume Lelaki
  2. Perfume Wanita
  3. Perfume Kereta
  4. Perfume Bilik
Bagaimana jika anda ada permintaan khusus untuk minyak wangi ini, misalnya minyak wangi yang merapatkan keintiman suami isteri. Anda boleh berbuat demikian..anda boleh request:
  • Fungi
  • Bahan Campuran
  • Wangian
  • Warna
  • Bekas
Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai bina produk minyak wangi jenama sendiri, boleh terus hubungi kami melalui whatsapp dibawah.


0 Comments